Tel: 043 - 362 39 97  |  E-mail: info@pawlowski.nl

Nieuws

/
01Mei2015

Autoverzekering afsluiten op naam van je ouders? Riskant!

  • Door Ger Pawlowski
  • 1 Labels
  • 0 Reacties

Autoverzekering afsluiten op naam van je ouders?

Kun je een autoverzekering afsluiten op naam van je ouders om een lagere premie te krijgen? De risico´s die je dan loopt zijn erg groot! Wat is de slimste manier voor jongeren om de goedkoopste autoverzekering af te sluiten?

  • Autoverzekering afsluiten op naam van je ouders

Het komt regelmatig voor dat jongeren een autoverzekering afsluiten op naam van hun ouders. Ook zijn er ouders die hun zoon of dochter financieel willen ondersteunen door een autoverzekering af te sluiten op hun eigen naam. Ouders denken ten onrechte dat hun kind kan profiteren van de schadevrije jaren die de ouders hebben opgebouwd. Dit is niet het geval, hieronder leest u waarom het voor uw kind beter is wanneer zij een auto kopen deze verzekering het beste op hun eigen naam kunnen zetten.

  • Waarom betalen jongeren meer?

Dat de jonge automobilist op zoek gaat naar manieren om het autorijden betaalbaar te maken is heel logisch. Veel jongeren hebben weinig te besteden en moeten dan ook nog eens een extra hoge premie betalen voor hun autoverzekering. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat jongeren tot 24 jaar vaker betrokken raken bij een ongeval dan oudere chauffeurs. De meeste verzekeraars berekenen dit grotere risico door aan de jongere, die dus een hogere premie mag betalen.
Autoverzekering op naam ouders: formeel onmogelijk

Alhoewel het misschien aantrekkelijk lijkt, is het afsluiten van een autoverzekering op naam van je ouders zeker geen slimme zet. Ten eerste is het formeel gezien niet eens mogelijk. Als een auto op jouw naam staat, dan mag de autoverzekering in principe alleen door jou persoonlijk worden afgesloten. Je ouders zijn geen kentekenhouder van de auto en mogen de auto dus niet op hun naam verzekeren.
Regelmatige bestuurder

  •  Is het een optie om niet alleen de autoverzekering af te sluiten op naam van je ouders, maar ook de wagen zelf op hun naam te zetten? Eigenlijk niet. Bij het afsluiten van een autoverzekering moet je aangeven wie de regelmatige bestuurder van de auto is. De regelmatige bestuurder is de persoon die meestal in de auto rijdt. Er zijn jongeren die proberen hun verzekeraar op te lichten en hier de naam van hun ouders invullen. Deze grap kan je echter heel duur komen te staan!

CATEGORIEËN Nieuwe auto

REACTIES